Pauză existențială: Una și 19 pisici PISÍCĂ, pisici, s. f. I. 1. Mamifer domestic carnivor din familia felinelor, cu corpul suplu, acoperit cu blană deasă și moale de diferite culori, cu capul rotund, cu botul foarte scurt, cu maxilarele puternice și cu ghearele retractile și ascuțite (Felis domestica); spec. femela acestui animal. ◊ Pisică sălbatică = specie de pisică (I 1), mai mare decât aceasta, cu blana roșcată-cenușie cu dungi negre, care trăiește în pădure (Felis silvestris). ◊ Expr. A trăi (sau a se înțelege, a se iubi) ca câinele (sau ca șoarecele) cu pisica = a nu se înțelege, a trăi rău cu cineva. A umbla cu pisica-n traistă = a căuta să înșeli, să păcălești pe cineva. A cumpăra pisica în traistă = a se înșela la cumpărături (luând marfa pe nevăzute). A avea ochi de pisică = a) a avea privire ageră; b) a fi viclean. (Fam.) A avea nouă vieți ca pisica = a fi rezistent, a avea o mare vitalitate. A fi (sau a sta ca o) pisică plouată = a fi abătut, descurajat, fără chef; a arăta prost, a avea o ținută necorespunzătoare.
Expoziția Pauză existențială a pornit de la o premisă simplă, aceea de a lua răgaz de la sensurile hipercomplicate, de la dorințele de a înțelege sensul vieții sau de a protesta asupra situației politice. Este pur și simplu o pauză, o celebrare a diversității percepțiilor.

Invazia felinelor a fost victorioasă în domeniul virtual, iar aici începe expansiunea culturală. Între kitcs și artă, aducem un omagiu cuceritoarelor creaturi ce acompaniază omenirea de mii de ani.

Ca în în lucrarea lui Kosuth, unul și 3 scaune, este expusă definiția pisicii. Însă spre deosebire de lucrarea acestuia, nu o alăturăm unei pisici reale sau unei poze a aceleași pisici. Fiecare artist este este limitat la tema felinei, astfel abordăm percepția subiectivă a pisicii, ne aflăm în fața a 18 adevăruri diferite asupra a unui singur subiect.