Oradea de altadata si cea de azi


expozitie organizata de: Directia pt. Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bihor;
Ordinul Arhitectilor din Romania in  parteneriat cu Muzeul Tarii Crisurilor si “Galeriile David si Empire”
In cadrul Toamnei oradene 2008, in perioada 17 septembrie - 4 octombrie a avut  loc expozitia Oradea de altadata si cea de azi”, expozitie ce cuprinde imagini ale orasului la inceput de secol XX, carti despre arhitectura anumitor cladiri de referinta ale urbei, despre locuri si oameni, despre art nouveau-ul oradean, dar si obiecte care fac referire la stiluri si oameni ai locurilor.Egali cu cei care in timp au scris sau publicat ceva despre si pentru Oradea, organizatorii  i-au invitat sa-si expuna lucrarile pe Peter Zoltan,  Rodica Harca,  Mircea Pasca si pe Doru Sicoe cu  colectia sa de ilustrate oradene vechi care a fost punctul de atractie al expozitiei.


Galeriile David si Empire au fost prezente cu obiecte de maiolica, portelan si sticla precum si o absolut inedita colectie de posete antice impletite din argint, accesoriu select de odinioara, al doamnelor si domnisoarelor, in salile de teatru !

Tot aici a fost prezentat si CD-romul "Orasul cu 1000 de chipuri”   realizat de Rodica Indig ,  care prezinta Oradea de odinioara in peste 1000 de vederi sistematizate si comentate /in limbile romana si maghiara/ sub forma unui itinerar virtual in spatiu si in timp prin urbe. CDromul ruleaza sub MS-Windows. ”