Redirectionare 2% din impozitul pe venit (pentru persoane fizice)

Alegeti sa redirectionati 2% din impozitul aferent anului fiscal catre "Asociatia Culturala Ars Nobilis", iar decizia Dumneavoastra poate ajuta un tanar artist sa nu isi abandoneze idealul.

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre o organizatie non-guvernamentala. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, este doar o parte din impozitul dumneavoastra platit statului pe venitul aferent anului fiscal care poate fi redirectionata de catre fiecare cetatean īn parte catre entitatea neguvernamentala dorita de acesta, īn cazul de fata catre "Asociatia Culturala Ars Nobilis".

CE TREBUIE SA FAC?

Procedura este extrem de simpla si nu costa nimic!
Trebuie doar sa completati si sa semnati un formular. Fiti alaturi de noi, sustinānd dezvoltarea proiectelor noastre si veti avea satisfactia de a face un gest nobil, fata de cei ce creaza din impuls launtric, cred in arta lor si merita ajutati, chiar daca sunt prea timizi si dezorientati ca sa vi-o ceara direct...Suntem aici ca sa ii ajutam!
DECI CE FROMULAR ? Formularul 230 daca īn anul fiscal incheiat ati realizat venituri din salarii si asimilate acestora,

Formularul trebuie completat cu datele personale, de māna, cu majuscule si semnat.
Nu este necesara specificarea sumei (institutia fiscala o va calcula si o va vira conform legii) si nici atasarea Fisei Fiscale.
FORMULARUL COMPLETAT SE DEPUNE direct la registratura administratiei financiare de care apartineti sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pāna la data de 25 mai a.c.    Descarca Formular 230 Descarca Formular 230 pt. firme

Denumire entitate nonprofit:.....Asociatia Culturala Ars Nobilis..............
Cont bancar(IBAN): ........RO90RNCB0032145517160001 ............
Cod de identificare fiscala: ......CIF 31355399 ..............

Daca doriti sa sprijiniti si mai mult cauza noastra, puteti sa strāngeti formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. si sa ne anuntati.
Un voluntar al Ars Nobilis a va veni la sediul dumneavoastra sa ridice formularele si ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente.
Īn numele tuturor care vor beneficia de sprijinul dumneavoastra, va multumim!


Sponsorizare, ca agent economic

Care ar fi avantajele dumneavoastra?
Aveti astfel controlul asupra unei parti din impozitul pe profit datorat de societate Statului.
In lipsa unui contract de sponzorizare, impozitul este oricum platit iar banii ajung integral la Bugetul de Stat.
Directionand o parte din impozit catre Ars Nobilis, sprijiniti misiunea noastra.
Cu toata bunavointa, totusi veti fi insa limitat in bunele Dvs. intentii: Banii directionati pentru sustinerea unui ONG desi teoretic pot fi de pana la 20% din impozitul datorat suma acordata nu poate sa depaseasca 3 la mie din cifra de afaceri.


ARS NOBILIS intotdeauna asigura o alocare justa si transparenta a resurselor obtinute, catre proiectele pe care le deruleaza. Intodeauna multumim sponsorilor nostrii prin presa, pe afisele evenimentelor, in cataloage, pe invitatii, pentru ca ne ajuta sa ajutam. Orice sprijin va fi primit, nici o suma nu e prea mica.

Extras cod fiscal Cap.III, Art.31 (4) Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea si legii bibliotecilor,scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt īn limita a 3 la mie din cifra de afaceri; b) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe venit


Date de identificare fiscala:
Asociatia Culturala Ars Nobilis
CIF 31355399
IBAN RO90RNCB0032145517160001


Interesant este ca printr-o sponzorizare in marfa puteti efectiv sa-va diminuati impozitul pe care il veti vira statului Ne ajuta orice: echipamente, consumabile, becuri, materiale pentru pictura etc., care poate va stau pe stoc, dar pot face posibil impreuna cu mult entuziasm, inventivitate, sprijinul familiei, prietenilor si altor binevoitori un vernisaj in halele unei mori dezafectate sau ale unei fabrici parasite !